Bark & Play January 2016

Eerste Bark & Play groot succes

De eerste Bark & Play was een groot succes! Op het hoogtepunt hadden we maar liefst 28 bezoekers in huis en er werd gezellig kennisgemaakt met alle nieuwe gezichten en gespeeld op de ruime speelvloer.

Na een relatief korte voorbereidingsperiode van anderhalve maand, inclusief de feestdagen, was het alweer 30 januari. De dag van de eerste Bark & Play. In een dikke maand blijk je dan toch nog best veel te kunnen regelen. Van een backdrop voor de playground tot een paar t-shirts zodat de organisatoren makkelijk te vinden zijn voor alle bezoekers. Maar ook achter de schermen is er veel gebeurd.

Zegt het voort…
Omdat er in Nederland nog nooit een landelijk puppy play evenement is georganiseerd, opereren de pups die er zijn vooral nog in kleine groepjes her en der door het land. Het bij elkaar brengen van die groepjes is een van de belangrijkste ideeën achter Bark & Play, maar tegelijk ook een van de grootste uitdagingen, want hoe bereik je iedereen?
We hebben in beginsel vooral ‘geadverteerd’ in voor ons bekende kringen. Uiteraard staan we op de site van de VSSM, maar we hebben ook een eigen website. Deze is zeer specifiek gericht op puppy’s, baasjes en liefhebbers van puppy play. De puppy community is in groten getale aanwezig op Twitter. Ook daar hebben we een account gemaakt om te laten zien waar we mee bezig waren en hoe alle voorbereidingen vorderden. Tenslotte is ook op de FetLife-pagina van de VSSM een topic geplaatst over ons nieuwe initiatief. En dan is het hopen dat mensen het aan elkaar doorgeven en afwachten hoeveel man, pup en anderen er op komen dagen. Dat is ons helemaal niet tegengevallen.

Inrichting
Het achterste deel van De Berghut was voor de gelegenheid voorzien van een grote speelvloer met rubber tegels. Daarmee bieden we ook aan mensen die nog niet over de benodigde kniebeschermers en handbescherming beschikken, de mogelijkheid om te proeven aan het genot van puppy play. Langs de kant van de vloer stonden een paar banken voor de (luie?) baasjes en uiteraard was de bar open en kon de grote hoekbank als relaxplek gebruikt worden.

De middag
Meteen vanaf een uur of 2 kwamen de eerste bezoekers druppelsgewijs binnen. De sfeer was vanaf het begin aan ontspannen en gezellig. Bekenden en onbekenden babbelden lekker met elkaar en er werd hier en daar al wat gesnuffeld. Na een uurtje of wat gingen de eerste pups richting de kleedruimte om zich in rubber of andere gear te hijsen en vanaf dat moment was de speelvloer eigenlijk continu wel in gebruik. Het gezelschap varieerde echt van mensen die nog geen ervaring hadden tot mensen die al bijna doorgewinterde pups genoemd kunnen worden. Er werd door iedereen met elkaar gespeeld.

Ik zou het typeren als een gezellige boel. Dat krijg je met pups. Een groepsfoto tot besluit en op naar de volgende Bark & Play op zaterdag 30 april van 14 tot 19 uur in De Berghut in Amersfoort!

Woof!
Pup Milo

Download hier de groepsfoto (klein 410kB)
Download hier de groepsfoto (groot 2,4MB)